Klasszikus kapros tökfőzelék

Klasszikus kapros tökfőzelék

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 pohár tejföl
  • 6 ek. liszt
  • 1 tk. 10 % -os ecet.
  • ételízesítő
  • 2 ek. olaj

Elkészítés:

A gyalult tököt besózva 10 percet hagyom állni.

Olajon dinsztelem a felaprított hagymát, majd a kinyomkodott tököt ráteszem és felöntöm vízzel, hogy ellepje.

Sózom, borsozom, ételízesítővel, fele aprított kaporral szórom.

Pár percet párolom és ecetet keverek hozzá.

Lisztes tejfölt kis vízzel higítva kikeverek és behabarom vele a főzeléket.

A maradék kaprot beleszórom, szükség szerint sózom és összefőzve készen is van.

Neked ajánljuk