Klasszikus kakaós csiga

Klasszikus kakaós csiga

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojássárga
  • 3 ek. cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 20 dkg kakaópor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 2 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet cukorral, csipet sóval, tojássárgával, olvasztott margarinnal és langyos, cukros tejben futtatott élesztővel keverem.

A tésztát alaposan átdolgozva, nagyjából 50 percig hagyom kelni, melegebb helyen.

A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtom és olvasztott vajjal kenem le, kakóporral és porcukorral hintem.

A tésztát szorosan feltekerem és felkarikázom 1,5 cm vastagra, majd sütőpapírral bélelt tepsiben hagyom további 15-20 percet pihenni.

25-30 perc alatt készre sütöm a sütőben, majd forrón lekenem vaníliás, cukros tejjel.

Neked ajánljuk