Klasszikus kakaós csiga

Klasszikus kakaós csiga
Elkészítési idő
2,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 darabhoz:
  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojássárga
  • 3 ek. cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg kakaópor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 2 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 4,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet cukorral, csipet sóval, tojássárgával, olvasztott margarinnal és langyos, cukros tejben futtatott élesztővel keverem.

A tésztát alaposan átdolgozva, nagyjából 50 percig hagyom kelni, melegebb helyen.

A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtom és olvasztott vajjal kenem le, kakóporral és porcukorral hintem.

A tésztát szorosan feltekerem és felkarikázom 1,5 cm vastagra, majd sütőpapírral bélelt tepsiben hagyom további 15-20 percet pihenni.

25-30 perc alatt készre sütöm a sütőben, majd forrón lekenem vaníliás, cukros tejjel.