Hozzávalók:
  • 1 kg szeletelt ponty
  • 1 fej vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • 3 db halászlékocka
  • 1 sárgarépa
  • 1 krumpli
  • 1 petrezselyemgyökér
  • olaj
  • 1 kg szeletelt ponty
  • 1 fej vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • 3 db halászlékocka
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • olaj

Klasszikus halászlé

Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Olajon megdinszteljük a vöröshagymát.Fűszerpaprikával szórjuk, keverünk rajta egyet és egyből felöntjük vízzel.Ha van otthon, akkor darált paprikát vagy lecsót is rakhatunk hozzá és még feldarabolt krumplit, sárgarépát, illetve petrezselyemgyökeret. Ezt főzzük nagyjából 40 percig, majd leszűrjük és a sűrűjét összeturmixoljuk, és félrerakjuk későbbre.A hátramaradt lébe pontyszeleteket és halászlékockát rakunk, majd felöntöm még vízzel és kis lángon főzöm 20-30 percen keresztül és a turmixolt zöldségeket a végén belekeverem, ezzel is sűrítve a levest.