Klasszikus daragaluska leves

Klasszikus daragaluska leves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 hagyma
  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • bors
  • petrezselyemzöld

A daragaluskához:

  • 2 tojás
  • búzadara
  • szódabikarbóna
  • 1 ek. zsír
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • 1 mk. ételízesítő

Elkészítés:

A felkarikázott répákat kevés vízen a hagymával és a többi hozzávalókkal félkészre pároljuk. A hagymát kivesszük a levesből. Feltöltjük kellő mennyiségű vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, felforraljuk.

Közben elkészítjük a daragaluskát: a tojásokat felverjük, a zsírt hozzákeverjük, kicsit borsozzuk, ételízesítővel és petrezselyemmel ízesítjük, majd annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy közepes állagú legyen. Egy pici szódabikarbónát keverek hozzá.

A dara megdagad, a leves felforr, és egy kanállal a forró, lobogó levesbe szaggatom. Pár perc alatt megfő.

Neked ajánljuk