Klasszikus croissant

Klasszikus croissant

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 1 kk. cukor
  • 1 mk. só
  • 2 dl víz
  • olaj
  • tetszés szerinti töltelék

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros tejjel felfuttatom. A lisztet keverőedénybe töltöm, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, beleütöm a tojást, hozzáadok egy evőkanál puha margarint, ráöntöm a langyos vizet, és simára dagasztom.

A tésztát olajjal kikent tálba teszem, és 1 óra hosszat hűtőszekrényben pihentetem. Ezután lisztezett deszkára borítom, négyszögletesre és kb. fél centi vastagra nyújtom, majd rákenem a margarint. Mindkét irányban háromszor összehajtom, és még egy órára hűtőszekrénybe teszem.

Ezután 3 mm vastagra nyújtom, háromszögekre vágom és vékonyan megkenem olajjal. A tésztát megtöltöm, majd kifli formájúra feltekerem. A süteményeket megkenem a felvert tojással.

Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm.

Neked ajánljuk