Hozzávalók:
  • 10 egész tojás
  • 10 ek. cukor
  • 10 ek. liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vanílliás puding
  • 1 l tej
  • 50 dkg margarin
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve, héja
  • 10 egész tojás
  • 10 ek. cukor
  • 10 ek. liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vanílliás puding
  • 1 l tej
  • 50 dkg margarin
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom

Klasszikus citromtorta

Elkészítési idő
3,0 19 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. Mikor kész, kanalankét hozzáadjuk a cukrot, miközben tovább verjük, míg kemény habbá válik. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és habbá verjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan összekeverjük a habos masszával. Kivajazott kerek tortaformában 150 fokon megsütjük.

A tejben megfőzzük a pudingot és a vaníliás cukrot, és hagyjuk kihűlni. A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet újra kikeverjük. A kihűlt piskótát négy részre vágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalaira és a tetejére is kerüljön.