Klasszikus briós

Klasszikus briós
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 50 dkg ABO MILL Speciális kelt tészta liszt
  • 3 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom héja
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 mk. só
  • Valamint:
  • 1 db tojás
  • cukor
  • 50 dkg ABO MILL Speciális kelt tészta liszt
  • 3 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 mk.
  • 1 db tojás
  • cukor

Elkészítés:

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatom.

Az olvasztott vajat, maradék cukrot, lisztet, az élesztőt, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, citrom levét, sót alaposan összedolgozom.

Fél órát hagyom állni.

A kenyérsütő gép pizza programja, 45 perc alatt, kiváló tésztát készít.

Lisztezett felületen 9-12 részre osztom, és mindegyikből 20 centis rudakat sodrok.

Összehajtom őket brióssá, és sütőlapra rakom őket.

10-15 perc múlva lekenem tojással, cukorral szórom.

Hideg sütőben tolom, majd hőlégkeverésen sütöm, 175 fokon.