Klasszikus almás pite

Klasszikus almás pite

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg alma
  • 90 dkg finomliszt
  • 60 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 kk. fahéj
  • 1 kk. sütőpor
  • csipet só
  • 1 dl víz

Elkészítés:

Gyorsan összedolgozzuk a porcukrot, vaníliás cukrot, margarint, vizet, sütőporos lisztet.

Míg pihen a tészta, addig a hámozott almát legyaluljuk és fahéjjal szórjuk.

A barnacukrot megolvasztjuk és a fahéjas almát rajta pároljuk, kis lángon kevergetve.

A tészta felét tepsibe nyújtjuk, amit 200 fokon elősütünkk 8-10 perc alatt, majd ráhalmozzuk a tölteléket és a másik tésztalappal lefedjük.

Felvert tojással lekenjük, megszurkáljuk és 200 fokon további 30 percet sütjük.

Neked ajánljuk