Kivis túrótorta

Kivis túrótorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz (hideg)
  • *
  • a túrós részhez:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 gramm zselatin (por)
  • 3 dl víz
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 4-5 db kivi
  • (a tortaforma 26 cm-es)

Elkészítés:

Az egész tojásokat pár perc alatt jó habosra keverjük a porcukorral, majd állandó keverés mellett először hozzácsorgatjuk a vizet, majd az olajat is. Ezután még 1-2 percig keverjük.

A lisztet a cukros-tojásos habhoz szitáljuk, majd fakanállal óvatosan összeforgatjuk.

A tortaformát kivajazzuk, -lisztezzük, majd beleöntjük és elsimítjuk benne a masszát. Közepes hőmérsékletre előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem.) A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

A túrót alaposan összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével. A pudingport 2 dl vízzel simára keverjük, majd sűrűre főzzük, végül pedig kihűtjük. Ezután a kihűlt pudingot hozzáadjuk a túróhoz, és simára keverjük. A maradék 1 dl vizet forráspontig melegítjük, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik, majd éppen csak langyosra hűtjük. Ezután a zselatint is a túrós keverékhez öntjük, és alaposan összekeverjük.

A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként a túrós keverékbe fogatjuk. A kivit megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. Ezután óvatosan a túrós habhoz keverjük.

A tortaformát sütőpapírral kibélljük, majd visszahelyezzük a teljesen kihűlt tésztát. Ezután ráöntjük a túrós tölteléket és egyenletesen elsimítjuk. Ezután pár órára, vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

A teljesen megdermedt tortát a hűtőből kivesszük, majd ízlés szerint kirakjuk a tetejét vékonyan felszeletelt kivivel. Ezután a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük a színtelen tortazselét, egyenletesen a tortára öntjük, majd viszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt a hűtőből kiveszük, majd ízlés szerint felszeleteljük, úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek