Kivis kehely

Kivis kehely

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

4 pohárhoz:

  • 5 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 kivi
  • 1 alma
  • 2 dl almalé
  • 3 lap zselatin
  • 10 dkg cukor
  • *

a díszítéshez:

  • tejszínhab
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból, a tejből és egy csipet sóból sűrű palacsintatésztát keverünk. Serpenyőben 2-3 csepp olajon kis köröket sütünk belőle (kb. 5 cm átmérőjű), félretesszük.

A kivit, az almát meghámozzuk, húsukat az almalével, a cukorral leturmixoljuk, és pár percig forraljuk, hogy a kiviből eltűnjön a zselésedést gátló enzim. A zselatint vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a meleg pépben feloldjuk.

A pohár aljára teszünk egy szelet palacsintát, rá egy réteg kivis krémet, megint palacsintát, ismét krémet, és végül palacsintával zárjuk. Hűtőben hagyjuk dermedni kb. 2 órát. Tálaláskor a tetejét porcukros tejszínhabbal díszítjük.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk