Elkészítés:
A lisztből, a tojásból, a tejből és egy csipet sóból sűrű palacsintatésztát keverünk. Serpenyőben 2-3 csepp olajon kis köröket sütünk belőle (kb. 5 cm átmérőjű), félretesszük.
A kivit, az almát meghámozzuk, húsukat az almalével, a cukorral leturmixoljuk, és pár percig forraljuk, hogy a kiviből eltűnjön a zselésedést gátló enzim. A zselatint vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a meleg pépben feloldjuk.
A pohár aljára teszünk egy szelet palacsintát, rá egy réteg kivis krémet, megint palacsintát, ismét krémet, és végül palacsintával zárjuk. Hűtőben hagyjuk dermedni kb. 2 órát. Tálaláskor a tetejét porcukros tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti