Kivis kehely

Kivis kehely
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 pohárhoz:
  • 5 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 kivi
  • 1 alma
  • 2 dl almalé
  • 3 lap zselatin
  • 10 dkg cukor
  • *
  • a díszítéshez:
  • tejszínhab
  • porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db kivi
  • 1 alma
  • 2 dl almalé
  • 3 lap zselatin
  • 10 dkg cukor
  • tejszínhab
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból, a tejből és egy csipet sóból sűrű palacsintatésztát keverünk. Serpenyőben 2-3 csepp olajon kis köröket sütünk belőle (kb. 5 cm átmérőjű), félretesszük.

A kivit, az almát meghámozzuk, húsukat az almalével, a cukorral leturmixoljuk, és pár percig forraljuk, hogy a kiviből eltűnjön a zselésedést gátló enzim. A zselatint vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a meleg pépben feloldjuk.

A pohár aljára teszünk egy szelet palacsintát, rá egy réteg kivis krémet, megint palacsintát, ismét krémet, és végül palacsintával zárjuk. Hűtőben hagyjuk dermedni kb. 2 órát. Tálaláskor a tetejét porcukros tejszínhabbal díszítjük.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti