Elkészítés:
A töltelékhez elkészítéséhez a hozzávalókat egy edénybe rakjuk és pár perc alatt szépen összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot és a sót. Összekeverjük, utána mehet bele a vaj, a tej, a zsír, a tojás végül belemorzsoljuk az élesztőt is. Összegyúrjuk a tésztát és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe rakjuk. Ezután 12 diónyi darabkára osztjuk és mindegyikből kis golyót formázunk. A maradék tésztát két részre osztjuk.
A kis golyókat a tenyerünkkel kilapítjuk és ovális formájúra nyújtjuk, majd hosszában az egyik szélére tölteléket rakunk és feltekerjük, finoman átsodorjuk, és patkó alakúra hajtjuk. Ugyanígy teszünk a két nagyobb tésztadarabbal, csak több tölteléket rakjunk bele.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, lekenjük tojássárgájával és 1 órát pihentetjük. Ezután megismételjük a lekenést tojásfehérjével, és újabb egy órát hagyjuk pihenni.
A kis kifliket 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A nagyokat 20 perc alatt sütjük meg.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Sütemények