Királyfi szelet

Királyfi szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

  • Hozzávalók:
  • kb. 20 szelethez:
  • a kakaós tésztához:
  • 4 tojás 
  • 12 dkg porcukor
  • 0,6 dl olaj
  • 0,6 dl tej
  • fél zacskó sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 18 dkg liszt
  • *
  • a diós tésztához:
  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg darált dió
  • 5 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg meggybefőtt 
  • *
  • a krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkakál cukor
  • *
  • a tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés:

A kakaós laphoz a tojások sárgáját felverjük a porcukorral, és elkeverjük az olajjal, a tejjel, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert liszttel. A tojásfehérjét habbá verjük, a tésztához adjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, 160 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, kettévágjuk.

A diós laphoz a tojásfehérjéket felverjük a porcukorral, belekeverjük a darált diót, a lisztben elkevert sütőport, majd a lecsepegtetett meggyet. Tepsire simítjuk úgy, hogy csak a tepsi felét fedjük be a tésztával. 150 °C-on megsütjük, félretesszük.

A krémhez elkészítjük a pudingpor a csomagolásán leírt utasítás szerint. Hagyjuk kihűlni.

Összeállítjuk a süteményt. Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, erre helyezzük a diós lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd lefedjük a másik barna lappal. A tetejére a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött megolvasztjuk az olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Hidegen szeleteljük.

Fotó: Recepttár.hu

Neked ajánljuk