Királyfi szelet

Királyfi szelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 20 szelethez:
  • a kakaós tésztához:
  • 4 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 60 ml olaj
  • 60 ml tej
  • 18 dkg liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • a diós tésztához:
  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg darált dió
  • 5 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg magozott meggybefőtt
  • a krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • a tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj
  • 4 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 60 ml olaj
  • 60 ml tej
  • 18 dkg liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg darált dió
  • 5 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg magozott meggybefőtt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés:

A krémhez elkészítjük a pudingpor a csomagolásán leírt utasítás szerint. Hagyjuk kihűlni. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A kakaós laphoz a tojások sárgáját felverjük a porcukorral, és elkeverjük az olajjal, a tejjel, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert liszttel. A tojásfehérjét habbá verjük, a tésztához adjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, a sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 12 perc). Hagyjuk kihűlni, kettévágjuk.

A diós laphoz a tojásfehérjéket felverjük a porcukorral, belekeverjük a darált diót, a lisztben elkevert sütőport, majd a lecsepegtetett meggyet. Tepsire simítjuk úgy, hogy csak a tepsi felét fedjük be a tésztával. A sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük, félretesszük.

Összeállítjuk a süteményt. Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, erre helyezzük a diós lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd lefedjük a másik barna lappal.

A tetejére a csokoládét összetördeljük, fém keverőtálban vízfürdő fölött megolvasztjuk az olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk a mázat megdermedni, a süteményt utána szeleteljük.