Kinder torta

Kinder torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 9 tojás
  • 13 dkg cukor
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg őrölt mandula

A vaníliakrémhez:

  • 8 dl tejszín
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 1 rúd vanília

A tejcsokoládés krémhez:

  • 8 dl tejszín
  • 20 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

A piskótához a csokoládét felolvasztjuk. A tojássárgáját habosra keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját és fehérjét összekeverjük, elkeverjük az olvasztott csokoládéval.

A piskótatésztát a tortaformába borítjuk, és 165 fokon 1 óra alatt készre sütjük.

Az összes tejszínt felforraljuk. A fehércsokihoz külön edényben adjuk a vaníliarúd kikapart belsejét. A tejcsokoládét másik edénybe tesszük.

Ha a tejszín felforrt, elfelezzük. Egyik felét a tejcsokira, másik felét a fehércsokira öntjük. Mindkettőt simára keverjük, kihűtjük, keményre felverjük.

A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. A krémeket a lapok közé kenjük, rétegezzük.

Ízlés szerint díszítjük a tortát, és szeletelve tejszínhabbal kínáljuk.

Neked ajánljuk