Kinder tejszelet

Kinder tejszelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db egész tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt
  • a krémhez:
  • 3 csomag tejszínízű puding
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl tejföl
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • a mázhoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 db egész tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt
  • 3 csomag tejszínízű puding
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl tejföl
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A margarint, a cukrot és a mézet vízgőz fölött megmelegítjük, összekeverjük, majd kihűtjük. A lisztet, kakaót, szódabikarbónát összekeverjük, hozzáadjuk a masszához, beleütjük a tojást és az egészet összegyúrjuk. Két lapot sütünk belőle. (A tepsi mérete 32x28 cm.)

A krémhez a pudingot a liszttel, cukorral kevés hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet megmelegítjük, majd a tűzről levéve összekeverjük, visszatesszük és sűrű krémmé főzzük. Ha készen van, levesszük és hozzákeverjük a tejfölt. Kihűtjük, közben kevergetjük. A margarint kihabosítjuk és hozzáadjuk a kihűlt krémhez.

A krémet a két lap közzé töltjük. A csokit az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és a tetejét bevonjuk vele. Hideg helyen legalább egy napot állni hagyjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!