Kinder szelet

Kinder szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg porcukor
  • 35 dkg liszt

A krémhez:

  • 3 csomag vanília puding
  • 5 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

A tetejére:

  • tortabevonó vagy házilag készített csokimáz

Elkészítés:

A mézet a kakaóval, szódabikarbónával és a porcukorral gőz fölött összeolvasztjuk. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hűlni hagyjuk, majd, amikor teljesen kihűlt a sütőpapírt lehúzzuk róla. Mivel vékony a lap, ha levesszük, a tepsiről pár perc alatt meghűl. Ha kihűlt, félbevágjuk, és az egyik felét felvágjuk (kockára, csíkokra), ahogy szeretnénk, ez lesz majd a teteje.

A pudingot a tejföllel, liszttel, tejjel sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral kikavarjuk és összedolgozzuk a krémmel, amit a két lap közé töltünk.

A tetejét csokimázzal vonjuk be.

A receptet Béres Bertalanné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk