Kinder pingui süti

Kinder pingui süti

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál meleg víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A tejszínes krémhez:

  • 5 dl tejszín (édes, növényi készítmény)
  • 1 evőkanál zselatin
  • 0.5 kávéskanál vanília aroma

A csokoládés krémhez:

  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 1 evőkanál víz
  • 15 dkg csokoládé

A bevonathoz:

  • 1 evőkanál víz
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg étcsokoládé

A tetejére:

  • kókuszreszelék (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból külön-külön 2 lapot sütünk ki – vékony lapokat kell kapjunk. Ehhez a tojások sárgáit a cukorral fehéredésig keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet, és belekeverjük a sütőporos lisztet. A végén beleszitáljuk a kakaóport, belekeverjük, majd óvatosan a tojások keményre vert habját is hozzákeverjük.

Előmelegített sütőben, 200 °C-on megsütjük. (Hamar elkészül, nem kell neki sok idő – tűpróba).

Közben a krém hozzávalóit elfelezzük, és ezt is külön-külön elkészítjük.

A zselatint a csomagoláson feltűntetett leírás alapján elkészítjük. A tejszínt kemény habbá verjük és 2-3 evőkanalankénti adagokban a zseléhez keverünk, így biztos nem csomósodik meg. (Kemény hab legyen a végeredmény.)

Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egyenletesen rásimítunk egy adag krémet és a hűtőbe tesszük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, és amikor már felolvadt, hozzáadjuk a margarint és az olajat, majd jó alaposan elkeverjük, hogy egyneművé váljon. Ha kissé lehűlt, a tejszínes krémrétegre kenjük. Ismét hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Amikor a csokis réteg megdermedt, kikeverjük a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik tortalap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt visszatesszük a hűtőbe és tálalásig ott is hagyjuk, mert így könnyebb lesz szeletelni. A tetejére ízlés szerint még egy kevés kókuszreszeléket szórhatunk.

A receptet és a fotót Karácsondi Erzsébet küldte be.

Neked ajánljuk