Kinder pingui kocka

Kinder pingui kocka

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • Hozzávalók

a tésztához (2 lap):

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor

a krémhez:

  • 8 dl tejszín
  • 1 csomag zselatinpor
  • 14 dkg porcukor

a csokoládétöltelékhez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj

a csokoládémázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj
  • (a tepsi 38x25 cm-es)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit megfelezve két lapot sütünk. Ehhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, beletesszük az olajat, vizet és a sütőporos-kakaós lisztet is. Ketté vesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben két vékony lapot sütünk.)

Elkészítjük a krémet: a zselatint 8 evőkanál vízzel elkeverünk, és kis lángon melegítve feloldjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás porcukorral, pár kanállal keverünk belőle a zselatinhoz, majd az egészhez öntjük, alaposan átkeverjük. Gyorsan az egyik lapra kenjük a felét, elsimítjuk és betesszük a hűtőbe 10-15 percre.

A csokitöltelékhez egy kis lábosban felolvasztjuk az olajat, és a csokit. Kicsit hagyjuk hűlni. Langyosan a hűtőből kivett süti krémjére öntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.

A krém másik felét egyenletesen rátesszük a megszilárdult csokira. Befedjük a másik piskótalappal, picit rányomkodjuk. Erre kerül a csokimáz, ami ugyanúgy készül, mint a középső csokoládés réteg. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk