Kinder pingui

Kinder pingui
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztalaphoz:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 4 dl Meggle cukrászhab
  • 1,5 dl méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • a csoki réteghez:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • a bevonathoz:
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 10 dkg kristály cukor
  • (a tepsi 23×38 cm-es)
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dl Meggle cukrászhab
  • 1,5 dl méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 10 dkg kristály cukor
  • (a tepsi 23×38 cm-es)

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral 5 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a vizet és az étolajt. A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd a tojásos masszába egy fakanállal könnyedén beleforgatjuk. A tésztát lemérjük, megfelezzük, és sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk belőle (190 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14. perc egy-egy lap). Ezután a lapokat kihűtjük.

A krémhez a cukrászhabot a vaníliás cukorral és a mézzel kemény habbá vertjük. Az így kapott krémet elfelezzük.

Az egyik lapot egy tálcára tesszük, lekenjük a krém felével.

A csokoládét, vajat, étolajt, csokoládét egy lábasban tűz felett összemelegítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tejszínes krémre simítjuk. Betesszük a fagyasztóba – 3 perc alatt rádermed a csoki.

Ezután rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik tésztalappal. Egy kis nyújtófával a tetejét átsimítjuk, párszor végiggurítjuk, hogy a krém jól simuljon.

Elkészítjük a tetejére a bevonatot. A hozzávalókat tűz felett egy kis lábosban felfőzzük addig, amíg a cukor el nem olvad benne. Ráöntjük a tészta tetejére, kissé megrázogatjuk a tálcát, hogy egyenletesen terüljön el a bevonat. Hűtőbe tesszük, majd 4 óra hűsölés után forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!