Kinder Maxi King torta (cukormentesen)

Kinder Maxi King torta (cukormentesen)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál búzaliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 3 evőkanál xilit
  • a vanília krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl cukormentes tejszín
  • 1 evőkanál tejpor (elhagyható)
  • 1 csomag habfixaló
  • édesítő (ízlés szerint)
  • 1 vanília rúd belseje vagy aroma
  • a karamell krémhez:
  • 10 dkg cukormentes tejkaramella
  • 0,5 dl cukormentes tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • *
  • a tetejére:
  • 10 dkg cukormentes tejcsokoládé
  • tört mogyoró
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál búzaliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 3 evőkanál xilit
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl cukormentes tejszín
  • 1 evőkanál tejpor (elhagyható)
  • 1 csomag habfixaló
  • édesítő
  • 1 db vanília rúd belseje vagy aroma
  • 10 dkg cukormentes tejkaramella
  • 0,5 dl cukormentes tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg cukormentes tejcsokoládé
  • tört mogyoró

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét az édesítő negyedével habbá verjük, de előtte a sárgáját kihabosítjuk a többi édesítővel és a vaníliával. A tojássárgájás keverékhez adunk egy kevés fehérje habot és kikeverjük, majd ezt öntjük a többi habhoz és óvatosan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az átszitált lisztet is.

A tészta masszát egy 20 cm-es sütőpapírral bélelt, vagy vajjal kikent, kilisztezett tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (Ellenőrizzük, hogy átsült-e!) Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

A krémhez a tejszínt habbá verjük. A többi hozzávalót kézi mixerrel kikeverjük, majd a habot óvatosan beleforgatjuk, és a hűtőbe tesszük.

A karamell krémhez a tejszínt felforraljuk és felolvasztjuk benne a tejkaramellákat, majd hozzáadjuk a vajat.

A kihűlt piskótára teszünk egy réteg kihűlt krémet és 20 percre betesszük a mélyhűtőbe. Ezután kivesszük, ráöntjük a karamellát, majd ismét krém jön. A tetejére hagyjunk egy vékonyabb rétegre valót, és az oldalára is (vagy egyszerűen a formába rétegezzük, és akkor az oldalát nem kell körbe kenni). Tegyük ismét 20 percre a mélyhűtőbe, majd utána a vízgőz felett megolvasztott csokit szép egyenletesen eloszlatjuk a tetején, és rászórjuk a mogyorót. Pár órára a hűtőbe tesszük, utána már kínálható.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti