Kinder Maxi King torta

Kinder Maxi King torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 7 g sütőpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál szerecsendió
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál citromlé
  • Krémhez:
  • 300 ml habtejszín
  • 200 g mascarpone
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • Karamellszószhoz:
  • 1 evőkanál víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál tejszín
  • a díszítéshez:
  • 2-3 db Kinder Maxi King
  • 250 g darált pörkölt (sós) mogyoró
  • 60 g olvasztott csoki
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 7 g sütőpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál szerecsendió
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál citromlé
  • 300 ml habtejszín
  • 200 g mascarpone
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál tejszín
  • 2-3 db Kinder Maxi King
  • 250 g darált pörkölt (sós) mogyoró
  • 60 g olvasztott csoki

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a sóval és a citromlével együtt kemény habbá verjük. Ha már elkezdett habosodni, akkor kanalanként hozzáadjuk a cukor 2/3-át és kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük. A kemény habbá vert tojásfehérjéhez fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az egészet még további 2 percig keverjük.

A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk, majd két részletben hozzáadjuk a tojásos masszához. Addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. Kivajazott, kilisztezett/sütőpapírral bélelt formába öntjük (én 2 részletben sütöttem, 24 cm átmérőjű formában) és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. (Akkor van kész, ha aranybarnára sült a teteje, ezt tűpróbával ellenőrizhetjük.)
Amíg hűlnek a tortalapok, elkészítjük a krémet. Ehhez a habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponet, a porcukrot és a vanília aromát. A krémet legalább fél órára a hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a karamellszószt: ehhez a cukrot és a vizet egy lábasba öntjük, hagyjuk, hogy szép borostyán színűvé váljon a tűzhelyen. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd további 2 percig melegítjük. Levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy lehűljön.

Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét (2-3 evőkanál tejet adhatunk hozzá, hogy még folyósabb legyen). Késsel felaprítjuk a mogyorót.

A tortalapokat megkenjük a tejszínes krémmel és csorgatunk rá a karamellszószból. A torta külsejét is bevonjuk a tejszínes krémmel. 20 percig a hűtőben pihentetjük, utána újra megkenjük a krémmel, majd az oldalára tapasztunk a mogyoróból. Ezután ismét visszatesszük a hűtőbe.

Ha kellően hideg a tortánk, akkor ráöntjük a tetejére az olvasztott csokit, valamint megszórjuk a maradék felaprított mogyoróval és díszítésként ráhelyezzük a Maxi Kingeket.

Megjegyzés:

A receptet Prém Zsófia küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti