Kinder Maxi King torta

Kinder Maxi King torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet só
  • a krémhez:
  • 5 dl tejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • ízlés szerint porcukor
  • a karamellhez:
  • 2 evőkanál víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál tejszín
  • a díszítéshez:
  • 10 dkg étcsoki
  • darált földimogyoró
  • karamell öntet
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet
  • 5 dl tejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • porcukor
  • 2 evőkanál víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál tejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • darált földimogyoró

Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjét, a cukor 2/3-ával, a csipet sóval és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd ehhez öntjük a fehérjét.

A száraz hozzávalókat összekeverjük, és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, és csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt formában 180 fokon tűpróbáig sütjük. (Érdemes két adagban sütni, így magasabb alapokat kapunk!)

Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a porcukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd a tejszínhabbal összekeverjük és hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a karamellt. A vizet a cukorral melegíteni kezdjük, és megvárjuk, amíg szép borostyán színű lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd még kb. 2 percig a tűzön hagyjuk, aztán hagyjuk kihűlni.

A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, és csurgatunk rájuk jócskán a karamellből, így összeállítjuk a tortát. Kívülről is lekenjük, és mogyorót tapasztunk az oldalára. Kicsit visszatesszük a hűtőbe.

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét, és csurgatunk még rá karamellt, majd körben megszórjuk még darált mogyoróval is, ahogy a képen látható. A díszítésnek csak a képzelet szabhat határt!

Egy estét hagyjuk hidegen összeérni, majd lehet is szelni!

Megjegyzés:

A receptet Nyul Anita küldte be. Köszönjük!