Kinder delice cukormentes, teljes kiőrlésű változatban

Kinder delice cukormentes, teljes kiőrlésű változatban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg teljes kiőrlésű vagy búzaliszt
  • 10 dkg xilit
  • 2 evőkanál cukormentes kakaópor
  • *
  • a krémhez:
  • 1,5 dl cukormentes tejszín
  • 2 evőkanál xilit
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál cukormentes sűrített tej
  • *
  • a bevonáshoz:
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • étolaj
  • 2 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg teljes kiőrlésű vagy búzaliszt
  • 10 dkg xilit
  • 2 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 1,5 dl cukormentes tejszín
  • 2 evőkanál xilit
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál cukormentes sűrített tej
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • étolaj

Elkészítés:

A tojást az édesítővel egy kicsit kihabosítjuk, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük.

A tejszínt habbá verjük az édesítővel, belekeverjük a sűrített tejet, a keményítőt és a mascarponét.

Ha kihűlt a piskóta, ketté vágjuk. Az egyik lapra öntjük a krémet és szépen eldolgozzuk rajta. Befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük egy éjszakára vagy pár órára. (Ha nem bírunk várni 1-2 órára a mélyhűtőbe tesszük.) Ezután felszeleteljük és bevonjuk a kevés olajjal megolvasztott étcsokoládéval.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti