Kinder csokis pöffeteg keksz

Kinder csokis pöffeteg keksz
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg Kinder csokoládé vagy étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 /2 fiola rumaroma
  • 1 kávéskanál Nescafé
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg liszt
  • 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a hempergetéshez:
  • kristálycukor
  • porcukor
  • 10 dkg Kinder csokoládé vagy étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • fél fiola rumaroma
  • 1 kávéskanál Nescafé
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg liszt
  • 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kristálycukor
  • porcukor

Elkészítés:

A vajat a csokoládéval gőz fölött összeolvasztjuk, félretesszük. A tojást a cukrokkal robotgéppel habosra keverjük, mehet bele a vanília, a tej, a rum, a nescafé, a fahéj és a vajas csokoládé is.

A lisztet és a kakaóport összeszitáljuk, beletesszük a sütőport is, majd ezt is a többihez adjuk, és jól összekeverjük. Egy nagyobb fóliában 5 cm átmérőjű hengert formálunk a tésztából, beletekerjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle, vizes kézzel gombóccá formázzuk, és alaposan meghempergetjük először kristálycukorban, majd porcukorban.

Sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól 3-4 cm távolságra, a tetejét kicsit benyomjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük őket. A tepsin hagyjuk kihűlni, utána tálra tesszük, vagy egy dobozba, ahol sokáig eláll.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!