Kinder Bueno

Kinder Bueno
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál darált keksz (vagy zsemlemorzsa)
  • 150 g pirított aprított sótlan mogyoró
  • a kenéshez:
  • 8 evőkanál nutella
  • a krémhez:
  • 500 ml tej
  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 100 g étcsokoládé
  • 150 g margarin
  • 3-4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag háztartási keksz
  • langyos tej
  • a tetejére
  • tejszínhab
  • 6 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál darált keksz (vagy zsemlemorzsa)
  • 150 g pirított aprított sótlan mogyoró
  • 8 evőkanál nutella
  • 500 ml tej
  • 6 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 100 g étcsokoládé
  • 150 g margarin
  • 3-4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag háztartási keksz
  • langyos tej
  • a tetejére
  • tejszínhab

Elkészítés:

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét fóliával letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni (így nem bőrösödik meg).

A mogyorót egy üres serpenyőben kissé megpirítjuk, majd durvára vágjuk (jó sok egész is maradhat benne).

A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, majd a tészta többi hozzávalóit is belekeverjük és sütőpapiros tepsire (24x36 cm-es) borítjuk és megszórjuk mogyoróval. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a mikróban folyóssá melegített nutellát.

Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat és összekeverjük. A krémet megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.

Összeállítjuk a süteményt: mogyorós alap, nutella, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, ismét keksz, csokis krém. Ha ez kész, hidegre tesszük pár órára, ezalatt szépen kidermed és a keksz is átpuhul.

Legvégül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot. Mindenki a kedve szerint díszítheti a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Anna konyhája küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti