Elkészítés:
A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét fóliával letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni (így nem bőrösödik meg).
A mogyorót egy üres serpenyőben kissé megpirítjuk, majd durvára vágjuk (jó sok egész is maradhat benne).
A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, majd a tészta többi hozzávalóit is belekeverjük és sütőpapiros tepsire (24x36 cm-es) borítjuk és megszórjuk mogyoróval. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a mikróban folyóssá melegített nutellát.
Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat és összekeverjük. A krémet megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
Összeállítjuk a süteményt: mogyorós alap, nutella, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, ismét keksz, csokis krém. Ha ez kész, hidegre tesszük pár órára, ezalatt szépen kidermed és a keksz is átpuhul.
Legvégül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot. Mindenki a kedve szerint díszítheti a tetejét.
Megjegyzés:
A receptet Anna konyhája küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Közepesen költséges ételek
,
Közepesen bonyolult ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Sütemények