Kinder bueno

Kinder bueno
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kekszmorzsa
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg földimogyoró (pirított, aprított, sótlan)
  • a kisült tészta megkenéséhez:
  • 25 dkg nutella
  • a krémhez
  • 5 dl tej
  • 6 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor
  • valamint:
  • 360 g háztartási keksz
  • 3 dl tej (langyos)
  • a tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • fél csomag habfixáló
  • 10 dkg csokoládé (reszelve)
  • 6 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kekszmorzsa
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg földimogyoró
  • 25 dkg nutella
  • a krémhez
  • 5 dl tej
  • 6 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor
  • 360 g háztartási keksz
  • 3 dl tej (langyos)
  • 2 dl habtejszín
  • fél csomag habfixáló
  • 10 dkg csokoládé (reszelve)

Elkészítés:

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.

A mogyorót egy üres serpenyőben kissé megpirítjuk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőlapos tepsire (35x25) borítjuk, és megszórjuk a mogyoróval. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a nutellát.

Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a cukor és margarin habosra kevert elegyét. Megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.

Összeállítjuk a süteményt: mogyorós-nutellás alap, erre jön a langyos tejbe forgatott keksz, erre a sárga krém, majd a langyos tejbe forgatott keksz, végül a csokis krém. Ha ez kész, hidegre tesszük pár órára, ezalatt szépen kidermed és a keksz is átpuhul.

Legvégül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, és ráreszelünk egy kevés csokit.