Kinder Brownie Cheesecake

Kinder Brownie Cheesecake
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • a brownie-hoz:
  • 10 dkg teljes kiőrlésű vagy búzaliszt
  • 10 dkg xilit vagy kristálycukor
  • 10 dkg cukormentes vagy sima étcsokoládé
  • 2 evőkanál cukrozatlan vagy sima kakaó
  • 4 db tojás
  • csipet só
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • *
  • a krémhez:
  • 2 dl tejszín vagy cukormentes tejszín
  • 10 dkg olvasztott Kinder csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • édesítő vagy porcukor (ízlés szerint)
  • *
  • a tetejére:
  • 15 dkg olvasztott Kinder csokoládé
  • 0,5 dl tejszín
  • 10 dkg teljes kiőrlésű vagy búzaliszt
  • 10 dkg xilit vagy kristálycukor
  • 10 dkg cukormentes vagy sima étcsokoládé
  • 2 evőkanál cukrozatlan vagy sima kakaó
  • 4 db tojás
  • csipet
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl tejszín vagy cukormentes tejszín
  • 10 dkg olvasztott Kinder csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • édesítő vagy porcukor
  • *
  • 15 dkg olvasztott Kinder csokoládé
  • 0,5 dl tejszín

Elkészítés:

A tojásokat az édesítővel egy kicsit kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a szintén felolvasztott vajat. Ezután belekeverjük a sót, kakaót és lisztet is.

Kisebb kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet a tetejére. A krém hozzávalóit összekeverjük. A tejszínt a cukorral vagy édesítővel (ne menjen túl) habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét és a csokit is.

Ha kihűlt a Brownie a krémet a tetejére önjük. Erre pedig mehet a tejszínben felolvasztott kinder csokoládé. Pár kocka csokit tehetünk a tetejére dísznek és pár órára a hűtőbe tesszük.

Tipp: Ha valaki sütés nélkül szeretné megúszni, használjon kekszes alapot a brownie helyett.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Liza küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti