Kínai szezámos csirke

Kínai szezámos csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál keményítő
  • 1 tojás
  • 1 csipet sütőpor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • olaj a sütéshez
  • a mázhoz:
  • 10 dkg ketchup
  • 5 evőkanál chiliszósz (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál méz
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál keményítő
  • 1 db tojás
  • 1 csipet sütőpor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • olaj
  • 10 dkg ketchup
  • 5 evőkanál chiliszósz (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál méz
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

Összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a tojást, a sütőport, a vizet és az olajat habverő segítségével. A húst nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk, beleforgatjuk a lisztes masszába. Forró bő olajban kisütjük őket, papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.

A mázhoz összekeverjük a ketchupot, a chiliszószt, a mézet, a szezámmagot, és még melegen beleforgatjuk a kisült csirke darabokat. Tojásos-zöldséges rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés:

Recept: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti