Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • A masszához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk. keményítő
  • 1 ek. olaj
  • víz
  • A mázhoz:
  • 1 kk. ecet
  • 1 kk. cukor
  • méz
  • piros arany
  • olaj
  • szezámmag
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk. keményítő
  • 1 ek. olaj
  • víz
  • 1 kk. ecet
  • 1 kk. cukor
  • méz
  • piros arany
  • szezámmag

Kínai szezámos csirke

Elkészítési idő
4,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A csirkemellet lesózom, apró kockákra vágom, félreteszem.

A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítek. Wokban körülbelül fél liter olajat felforrósítok, a csirkemelldarabokat egyenként a masszába mártom, hirtelen kisütöm, majd félreteszem.

Egy nagyobb edényben a kis kanál ecetet, kiskanál cukrot, mézet, kevés olajat, pirosaranyat és szezámmagot összemelegítem, és ebbe a mázba forgatom a kisült csirkefalatokat.

Rizzsel vagy sült krumlival tálalom.