Kínai pulykamell wokban

Kínai pulykamell wokban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál édes chiliszósz (méz + chili)
  • 2 evőkanál kínai rizsbor
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis cukkini
  • 2 fej fehér vagy vöröshagyma
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 evőkanál (kókusz)olaj
  • 2 marék kesudió
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál édes chiliszósz (méz + chili)
  • 2 evőkanál kínai rizsbor
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis cukkini
  • 2 fej fehér vagy vöröshagyma
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 evőkanál (kókusz)olaj
  • 2 marék kesudió
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk, felcsíkozzuk. A szójaszószt, a chiliszószt és a bort összekeverjük, a húsra öntjük, 10 percig pihentetjük.

Amíg a hús pihen, az cukkinit megmossuk, hosszában kettévágjuk és fél centis szeletekre vágjuk. A répát meghámozzuk, vékony csíkokra gyaluljuk. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A zöldbab végeit lecsípjük.

A kókuszolajat wokban (ha nincs, akkor serpenyőben) felforrósítjuk, beledobáljuk a hagymát, a zöldbabot, a répát, hozzáadjuk a húst a páccal együtt, a kesudiót, és gyakori rázogatás mellett 5 percig pirítjuk. Végül hozzáadjuk a cukkinit, és további 5 percig sütjük. A szezámmaggal megszórva, chiliszósszal tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti