Kínai csirke gombával és bambusszal

Kínai csirke gombával és bambusszal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 tojásfehérje
  • 2 száraz fehérbor
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 25 dkg csiperke felszeletelve
  • pár szem shiitake
  • 15 dkg bambusz
  • 2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágom. A tojásfehérjét, a bort és a kukoricakeményítő felét elkeverem egy csipet sóval, majd csirkére öntöm. a hagymát megpárolom, a gyömbért és a fokhagymát hozzá adom, rádobom a húst, és fehéredésig sütöm.

Kiszedem, a maradék olajon megpirítom a gombát és a bambuszt. Visszateszem a húst, ízesítem szójaszósszal. A maradék keményítőt elkeverem kevés hideg vízzel, a húsra öntöm, és összesütöm.

Hasonló receptek