Hozzávalók:
  • 75 dkg sovány sertéshús
  • 25 dkg üvegtészta
  • 30 dkg babcsíra
  • 2 kis tojás
  • 1 kk. szezámolaj
  • 1 l tyúkhúsleves
  • 2 kk. cukor
  • 3 ek. borecet
  • 1/2 kk. őrölt fehér bors
  • 2 ek. sötét szójaszósz
  • 1 ek. kukoricaliszt
  • 1 dl víz
  • 1 ek. újhagyma
  • 2 ek. koriander
  • 1 ek. szezámolaj
  • 1 ek. chiliolaj
  • 75 dkg sovány sertéshús
  • 25 dkg üvegtészta
  • 30 dkg babcsíra
  • 2 kis tojás
  • 1 kk. szezámolaj
  • 1 l tyúkhúsleves
  • 2 kk. cukor
  • 3 ek. borecet
  • 1/2 kk. őrölt fehér bors
  • 2 ek. sötét szójaszósz
  • 1 ek. kukoricaliszt
  • 1 ek. újhagyma
  • 2 ek. koriander
  • 1 ek. szezámolaj
  • 1 ek. chiliolaj

Kínai csípős-savanyú leves

Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágom. Fazékban kevés vizet forralok, és 2 percig elősütöm benne a húst, leszárítom szalvétával, félreteszem.

A babcsírát 20 percig meleg vízben áztatom, majd eltávolítom a tövét, és a csírát megszárítva egész vékony szeletekre vágom.

Az üvegtésztát 5 percre beáztatom, megszárítom, 12 cm-es darabokra vágom, félreteszem.

A tojásokat kis edényben 1 kávéskanál szezámolajjal felverem. Öblös fazékban felforralom a húslevest, hozzáadom a hússzeleteket, az üvegtésztát, a babcsírát, az ecetet, a fehér borsot és a szójaszószt.

3 percig forralom, besűrítem a vízzel elkevert kukoricaliszttel. Még 2 percig párolom, belecsurgatom a felvert tojást, és villával összetöröm. Hozzáadom az újhagymát, a koriandert, a szezámolajat, meg a chiliolajat.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti