Kínai aprópecsenye

Kínai aprópecsenye
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 1 db friss ananász
  • bors
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 3-4 evőkanál ketchup
  • diónyi gyömbér (friss)
  • kb. 20 dkg cukkini
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 1 db sárga húsú paprika
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál vörösborecet
  • kevés kókuszzsír vagy zsír
  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 1 db friss ananász
  • bors
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 3-4 evőkanál ketchup
  • diónyi gyömbér (friss)
  • 20 dkg cukkini
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 1 db sárga húsú paprika
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál vörösborecet
  • kevés kókuszzsír vagy zsír

Elkészítés:

A húst megmossuk, felkockázzuk, majd egy teáskanál sóval, egy teáskanál borssal, és a szójaszósszal összekeverjük, félre tesszük. (Akár előző este is elkészíthetjük, ez esetben tegyük b a hűtőbe.)

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, rádobjuk a bepácolt húst, és kb. 8-10 perc alatt majdnem készre sütjük. Közben a paprikákat is megmossuk, felkockázzuk-karikázzuk, a cukkinit is megmossuk, felkockázzuk. Az ananászt megtisztítjuk, a kemény közepét kivágjuk, majd felkockázzuk.

A paprika- és cukkini kockákat a húsra dobjuk, és pár perc alatt összepároljuk, közben reszelt gyömbérrel, ketchuppal, borecettel ízesítsük.

Legvégül hozzáadjuk az ananászkockákat is, csak egyet forraljuk rajta és el is készült.

Párolt rizzsel kínáltam.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti