Kímélő pulyka

Kímélő pulyka

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 75 dkg pulykamell
  • sült csirke fűszer*
  • olívaolaj
  • 4 db főtt tojás
  • 30 dkg rizs
  • rozmaring,
  • petrezselyem

Elkészítés:

A pulykahúst vékony, kicsi szeletekre vágjuk (kicsit kiveregethetjük), csirke fűszerrel és pici olívaolajjal bedörzsöljük, és serpenyőben mindkét oldalát átsütjük (kb. 10-15 perc)

A kész húsra rozmaring ágakat fektetünk, lefedjük és 2-3 percig még melegen tartjuk.

A rizs kicsi olajon átfuttatjuk, dupla mennyiségű vízzel felöntjük, ízlés szerint megsózzuk és megpároljuk.

A sült pulykamell szeleteket a petrezselyemmel megszórt rizzsel és főtt tojással tálaljuk. Könnyű fogás akár ebédre, akár vacsorára.

Csirke fűszer házilag: 1-1 teáskanál koriandermagot, kakukkfüvet, szárított zsályalevelet, fekte borsot és majoránnát kávédarálón megdarálunk, majd belekeverjük a frissen összezúzott ugyancsak 1 teáskanálnyi fokhagymát. A hús megsózzuk és egyenként bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.

Neked ajánljuk