Kijevi szezámmagos csirkegolyó

Kijevi szezámmagos csirkegolyó
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1000 g csirkemell filé
  • 1 teáskanál só
  • fél kávéskanál fekete bors
  • 25 dkg sajt
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 3 gerezd fokhagyma (kisebb)
  • 1 csokor petrezselyem (kis)
  • 1 csipet só (nagy)
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 db tojás (nagyobb)
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál szezámmag
  • 5 dl napraforgó olaj
  • 1000 g csirkemell filé
  • 1 teáskanál
  • fél kávéskanál fekete bors
  • 25 dkg sajt
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 3 gerezd fokhagyma (kisebb)
  • 1 csokor petrezselyem (kis)
  • 1 csipet só (nagy)
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 db tojás (nagyobb)
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál szezámmag
  • 5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A csirkemellet ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, diónyi golyókat hengergetünk belőle.

A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk, és apró golyókat formázunk belőle.

A húsgolyót ellapítjuk, egy apró sajtgolyót teszünk a közepébe, és csinos gombóccá sodorjuk.

Három tálkát készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsát rakjuk. A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött golyókat.

Egy magasabb edényben olajat forrósítunk, és a közepestől picit kisebb lángon, kb. 7-9 perc alatt szép barnára sütjük benne a golyókat. Konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy felszívja a felesleges olajat.

28 db lett belőle, hullámos burgonyát sütöttem ki mellé.

Megjegyzés:

A receptet Vassné küldte be. Köszönjük!