Elkészítés:
A tésztához a lisztet a vajjal, a cukorral, a sütőporral, a tejföllel és a tojások sárgájával összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A tojások fehérjét felverjük a porcukorral és a dióval. (A diót és a porcukrot csak akkor adjuk hozzá, ha felverődött a hab.)
A lapokat kinyújtjuk, megkenjük mindegyiket a habbal és megsütjük. Akkor jó, ha barnul a hab. (Nekem 200 fokos sütőben ez 10 perc volt.)
A pudingot megfőzzük a tejjel a csomagon lévő leírás alapján. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd ha a puding kihűlt, hozzákeverjük és szép simára elkeverjük.
Minden lapot megkenünk a krémmel, úgy, hogy a tetejére is jusson. A tetejét megszórjuk darált és/vagy apróra vágott dióval.
Megjegyzés:
A receptet Fehér Dorottya küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
60 perc
,
sütemény