Kijevi krémes

Kijevi krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • *
  • a habhoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • *
  • a krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg porcukor
  • *
  • a tetejére:
  • darált dió, apróra vágott dió
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • *
  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • *
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg porcukor
  • *
  • dió

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a vajjal, a cukorral, a sütőporral, a tejföllel és a tojások sárgájával összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A tojások fehérjét felverjük a porcukorral és a dióval. (A diót és a porcukrot csak akkor adjuk hozzá, ha felverődött a hab.)

A lapokat kinyújtjuk, megkenjük mindegyiket a habbal és megsütjük. Akkor jó, ha barnul a hab. (Nekem 200 fokos sütőben ez 10 perc volt.)

A pudingot megfőzzük a tejjel a csomagon lévő leírás alapján. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd ha a puding kihűlt, hozzákeverjük és szép simára elkeverjük.

Minden lapot megkenünk a krémmel, úgy, hogy a tetejére is jusson. A tetejét megszórjuk darált és/vagy apróra vágott dióval.

Megjegyzés:

A receptet Fehér Dorottya küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti