Kijevi húsgolyó

Kijevi húsgolyó

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • ízlés szerint só
  • őrölt fekete bors

a töltelékhez:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg gouda sajt
  • 1 tojássárgája
  • 1 kanál puha vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • őrölt feketebors
  • *

a panírozáshoz:

  • liszt
  • felvert tojás
  • zsemlemorzsa
  • *

a sütéshez:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • ízlés szerint só
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg gouda sajt
  • 1 tojássárgája
  • 1 kanál puha vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • őrölt feketebors
  • *
  • liszt
  • felvert tojás
  • zsemlemorzsa
  • *
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük és egy éles késsel vágódeszkán pépesre vagdaljuk. A csirkemasszát sóval és borssal ízesítjük.

A sajtokat lereszeljük, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a vajat, a tojássárgáját, sót és a finomra vágott petrezselymet. Kikeverjük, majd a masszát fél órára betesszük a hűtőbe dermedni.

Hűtés után vizes kézzel veszünk egy tojásnyi húsmasszát a kezünkbe, ellapítjuk és a közepére teszünk a hideg sajtmasszából. Gombóccá formázzuk úgy, hogy hús teljesen befedje a sajtmasszát. Amikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket (lisztbe, tojásba, majd morzsába) és forró olajban szép aranybarnára, ropogósra sütjük.

Petrezselymes burgonyával, rukkolával és házi tartármártással, forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk