Kijevi csirkegolyó

Kijevi csirkegolyó

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg darált csirkemell
  • bors ízlés szerint

a töltelékhez:

  • 25 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint

a panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A darált húst sóval, borssal ízesítjük és összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összegyúrjuk.

Kb. 30 gombócot készítünk a húsból is, és a sajtos töltelékből is. A húsgolyót ellapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket.

Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle és bepanírozzuk. Célszerűbb zacskóban panírozni. Az egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszünk, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verjük fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszünk, összefogjuk a zacskó száját úgy, hogy sok levegő maradjon benne, és egy kicsit összeforgatjuk.

Az olajat egy kisebb edénybe öntjük, hogy inkább magasan álljon benne, hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek. Konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat felszívja.

A receptet Évi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk