Kifli felfújt mikróban sütve

Kifli felfújt mikróban sütve
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 5 dkg margarin (vaj)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg rumba vagy langyos vízbe áztatott mazsola
  • 6 kifli
  • 3 tojás
  • 1 púpozott evőkanál porcukor
  • a tál kikenéséhez:
  • margarin (vaj)
  • 3 dl tej
  • 5 dkg margarin (vaj)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg rumba vagy langyos vízbe áztatott mazsola
  • 6 db kifli
  • 3 db tojás
  • 1 púpozott evőkanál porcukor
  • margarin (vaj)

Elkészítés:

A tejet egy mély tűzálló tálba öntjük, a margarint belemorzsoljuk és a tálat a készülékbe állítva 750 wattal addig – kb. 3 percig – melegítjük, amíg a margarin teljesen fel nem olvad.

Ezután összekeverjük a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a beáztatott mazsolával, és beleforgatjuk a karikákra vágott kiflit. Amíg megduzzad, egy másik tálban a tojásokat habverővel simára verjük. Végül a kiflivel ezt is összekeverjük és margarinnal jól kikent tűzálló tálba vagy kuglófformába töltjük.

750 wattal 15 percig sütjük, majd 5 percig állni hagyjuk. Ezután tálra borítjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.

Ha sós felfújtat készítünk, a tejet cukor és mazsola helyett sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, de apróra vágott, főtt füstölt tarjával is gazdagíthatjuk. A kész felfújtra reszelt sajtot szórunk és rá is olvaszthatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!