Kifli

Kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 1 púpozott kanál só
  • 1 kocka élesztő (5 dkg)
  • 6 dl tej
  • kevés cukor
  • 2 dl olaj
  • a tészta megkenéséhez:
  • 15-20 dkg puha vaj
  • a tetejére
  • 1 tojás
  • szezámmag vagy reszelt sajt
  • 1 kg liszt
  • 1 púpozott kanál só
  • 1 kocka élesztő (5 dkg)
  • 6 dl tej
  • kevés cukor
  • 2 dl olaj
  • 15-20 dkg puha vaj
  • a tetejére
  • 1 db tojás
  • szezámmag
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, kb. 50 percet pihentetjük, majd 6 részre osztjuk. Kinyújtjuk, megkenjük puha vajjal, 1-1 cipót 8 részre vágunk, majd feltekerjük.

A kifliket tepsibe tesszük, pihentetjük, majd megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Finom parti falatokat, szendvicseket készíthetünk a kiflikből

Megjegyzés:

A receptet Schwarz Edit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti