Kiadós paprikás krumpli debrecenivel

Kiadós paprikás krumpli debrecenivel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 15 dkg debreceni kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szem paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 2 ek. piros arany
  • csipet köménymag
  • bors

Elkészítés:

A feldarabolt és hámozott krumplit vízben áztatom.

Zsiradékon, aprított vöröshagymát dinsztelek, majd a tetszés szerint feldarabolt kolbászt rajta pirítom pár percig.

Mehet bele a nagyobbra kockázott paprika, cikkezett és hámozott paradicsom, kis vízzel felöntve.

Mikor szétfőttek a zöldségek, akkor tűzről levéve pirospaprikával hintem és a krumplit is hozzáadom.

Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje (de ízlés szerint, ki mennyi lével szereti) és átkeverem.

Ízesítem sóval, borssal, felszelt fokhagymával, köménnyel, piros arannyal és bort öntök hozzá.

Lefedve főzöm, hogy a krumpli megpuhuljon.

Neked ajánljuk