Kiadós paprikás krumpli debrecenivel

Elkészítési idő
45 perc alatt elkészülő ételek
Elkészítés nehézsége
Egyszerű ételek
Árkategória
Olcsó ételek
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 15 dkg debreceni kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szem paradicsom
- 1 db paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl vörösbor
- 2 ek. olaj
- 1 ek. őrölt pirospaprika
- 2 ek. piros arany
- csipet köménymag
- bors
- só
Elkészítés:
A feldarabolt és hámozott krumplit vízben áztatom.
Zsiradékon, aprított vöröshagymát dinsztelek, majd a tetszés szerint feldarabolt kolbászt rajta pirítom pár percig.
Mehet bele a nagyobbra kockázott paprika, cikkezett és hámozott paradicsom, kis vízzel felöntve.
Mikor szétfőttek a zöldségek, akkor tűzről levéve pirospaprikával hintem és a krumplit is hozzáadom.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje (de ízlés szerint, ki mennyi lével szereti) és átkeverem.
Ízesítem sóval, borssal, felszelt fokhagymával, köménnyel, piros arannyal és bort öntök hozzá.
Lefedve főzöm, hogy a krumpli megpuhuljon.
Hasonló receptek
-
Kaszinótojás franciasalátával és sonkatekerccsel
-
Tejfölös pogácsa
-
Diós kocka
-
Tepsis csirkecomb vele sült krumplival
-
Roston csirkemell burgonya-répa rösztivel és tükörtojással
-
Zöldséges vajas tortácska
-
Baconos krumplisaláta zöldborsós karajjal
-
Sajtbundában sült pulykamell krumplisalátával
-
Medvehagyma krémleves snidlinges túrógombóccal
-
Csirkeszárnyas egytál