Kiadós palócleves marhahúsból

Kiadós palócleves marhahúsból

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhalábszár
  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek. zsír
  • 1 kk. pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 kk. köménymag
  • őrölt bors
  • 2 mk. só

Elkészítés:

Olajon és zsíron dinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd pirospaprikával hintem és mehet bele a hús.

Fűszerezem, majd felöntöm 2 dl vízzel és kis lángon párolom 30-40 percet.

Felöntöm további 2,5 liter vízzel és hozzáadom a zöldbabot és kockázott burgonyát.

Ha megpuhultak, akkor a tejföllel kevert liszttel habarom be a levest.

3-4 percet forralom és készen is van.

Neked ajánljuk