Kiadós lecsó
Hozzávalók:
- 80 dkg zöldpaprika
- 40 dkg vöröshagyma
- 40 dkg paradicsom
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg füstölt száraz kolbász
- 10 dkg hosszú szemű rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. őrölt pirospaprika
- őrölt bors
- 1 kockacukor
- só
Elkészítés:
Serpenyőben a szalonnát kisütjük és rajta pirítjuk a kolbászkarikákat. Kivesszük és azon a zsiradékon aprított vöröshagymát, áttört fokhagymát dinsztelünk. Pirospaprikával hintve, darabolt paradicsomot pirítunk benne, utána, ha szétesett a paradicsom, akkor karikázott zöldpaprikát is hozzáadunk, megsózzuk, majd fedő alatt pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, kockacukorral és 10 percet még pároljuk, lefedve, hogy a paprika is összessen. Kis olajon rizst pirítunk, a lecsóba öntjük, majd mehet rá 2 dl víz, a szalonna, kolbász, átkerve felforraljuk és 20 perc alatt megfőzzük, kis lángon.