Kiadós lecsó

Kiadós lecsó

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg zöldpaprika
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg paradicsom
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg füstölt száraz kolbász
  • 10 dkg hosszú szemű rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1 kockacukor

Elkészítés:

Serpenyőben a szalonnát kisütjük és rajta pirítjuk a kolbászkarikákat. Kivesszük és azon a zsiradékon aprított vöröshagymát, áttört fokhagymát dinsztelünk. Pirospaprikával hintve, darabolt paradicsomot pirítunk benne, utána, ha szétesett a paradicsom, akkor karikázott zöldpaprikát is hozzáadunk, megsózzuk, majd fedő alatt pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, kockacukorral és 10 percet még pároljuk, lefedve, hogy a paprika is összessen. Kis olajon rizst pirítunk, a lecsóba öntjük, majd mehet rá 2 dl víz, a szalonna, kolbász, átkerve felforraljuk és 20 perc alatt megfőzzük, kis lángon.

Neked ajánljuk