Kevert zöldsalátás banános csirkemájpástétom

Kevert zöldsalátás banános csirkemájpástétom

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 banán
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. currypor
  • chilipor
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg salátakeverék
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • bors
  • 4 zsályalevél
  • 1 bagett

Elkészítés:

Serpenyőben 5 dkg vajat hevítek, ehhez adom az aprított hagymát, és kis lángon üvegesre párolom. A csirkemájat megtisztítom, felaprítom, a hagymához adom. Amikor a máj elkezdett puhulni, hozzáadom az aprított fokhagymát, majd a fűszereket, és ízlés szerint sózom, borsozom. A májat kb. 5 perc alatt puhára párolom.

Amint a máj megfőtt, turmixgépbe öntöm, és a banánhússal krémesre turmixolom. Közben 10 dkg kis kockákra vágott vajat adagolok hozzá, hogy egészen krémes, kenhető állagú legyen.

A májpástétomot kisméretű szufléformákba adagolom. A maradék 5 dkg vajat felolvasztom. A pástétomok tetejére 1-1 kis zsályalevelet teszek, és erre csurgatom az olvasztott vajat. Hűtőben legalább 2 órát hagyom dermedni.

Az olajjal és a balzsamecettel elvert salátával és a bagettel tálalom.

Neked ajánljuk