Kevert csokis álom

Kevert csokis álom
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2,5 dl finomliszt
  • 2,5 dl rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 dl cukor
  • 3 dl tej
  • 10 evőkanál baracklekvár
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 8 evőkanál baracklekvár
  • a mázhoz:
  • 15-20 dkg csoki vagy csokimáz
  • 2,5 dl finomliszt
  • 2,5 dl rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 dl cukor
  • 3 dl tej
  • 10 evőkanál baracklekvár
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 8 evőkanál baracklekvár
  • 15-20 dkg csoki vagy csokimáz

Elkészítés:

Mennyei ez a süti! Nagyon könnyű elkészíteni, isteni íze van. Puha, és mintha mézes is lenne, pedig nem! Az alapja egy egyszerű kevert tészta, szinte még habverő sem kell hozzá.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy 20 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tészta hozzávalóit jól kikeverjük. A massza felét a tepsibe simítjuk, és addig sütkük, amíg megszilárdul. Ezalatt felolvasztjuk a töltelékbe használandó csokit, és alaposan elkeverjük a lekvárral. Rákenjük a szilárd tésztára, majd elosztjuk a tetején a mardék tésztát, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg kis színt kap a tészta, és kellően megszilárdul. A tetejét csokimázzal vagy olvasztott csokival öntjük le.

(Nem elírás, tojás nincs a tésztában!)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!