Kevert almás cappuccino krémmel

Kevert almás cappuccino krémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 db tojás
  • 1,5 csésze cukor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 1,5 csésze olaj
  • 3 csésze liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 6 db alma
  • a krémhez:
  • 2 csomag tejszín ízű (vagy vanília ízű pudingpor)
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
  • 2 evőkanál cappuccino por
  • 250 g margarin
  • (a bögre 2,5 dl-es)
  • (a tepsi mérete: 24×34 cm)
  • 6 db tojás
  • 1,5 csésze cukor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 1,5 csésze olaj
  • 3 csésze liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 6 db alma
  • 2 csomag tejszín ízű (vagy vanília ízű pudingpor)
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
  • 2 evőkanál cappuccino por
  • 250 g margarin

Elkészítés:

A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Felváltva adagoljuk hozzá a szódabikarbónával és kakaóporral átszitált lisztet és az olajat.

Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk és fakanállal a masszába keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. (Sütőfüggő, tűpróbát végezzünk!)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit (kb. 15 perc) a tepsiben hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük.

A krémhez a tejet a pudingporral, cukorral, cappuccino porral sűrűre főzzük. A tűzről levéve folpackkal letakarva kihűlni hagyjuk. A margarint habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk.

A kihűlt sütit visszatesszük a tepsibe vagy tálcára helyezzük, egyenletesen elkenjük a tetején a krémet, és a hűtőben dermesztjük. Csokireszelékkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti