Kevert almafánk

Kevert almafánk

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 3/4 tasak sütőpor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 3 közepes, savanykás alma

Elkészítés:

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük.

10 percet pihentetjük a tésztát, majd nem túl forró olajba szaggatjuk. (Ne legyenek túl nagyok a fánkok, mert sütés közben megnőnek.) Először fedő alatt sütjük, majd átfordítjuk. Ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára.

Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Cukor nem kell a tésztába!

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk