Kevert almafánk

Kevert almafánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 3/4 tasak sütőpor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 3 közepes, savanykás alma
  • 20 dkg liszt
  • 3/4 tasak sütőpor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipet
  • 1 tojás
  • 3 db közepes savanykás alma

Elkészítés:

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük.

10 percet pihentetjük a tésztát, majd nem túl forró olajba szaggatjuk. (Ne legyenek túl nagyok a fánkok, mert sütés közben megnőnek.) Először fedő alatt sütjük, majd átfordítjuk. Ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára.

Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Cukor nem kell a tésztába!

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!